NEUS MAR

 

 

"Tot té sentit quan la música sona i es trenca el silenci. Quan les emocions flueixen i el temps màgicament és para. Quan les melodies ens captiven i les lletres ens atrapen, ens trasporten i ens fan sentir protagonistes d'aquella història. I desprès la vida continua fent el seu curs però amb un nova empremta, inborrable, compartida amb tots els que hi erem perquè la música uneix cors, mou l'ànima i et fa sentir viu"     

Precios y disponibilidad a Proactua.com

ESPECTACLES 

"Aigua de flors"

Neus Mar, cantant palafrugellenca, reconeguda veu femenina en el món de l’havanera on ha destacat per la seva veu carregada de matisos, clara i transparent ens presenta el seu nou treball discogràfic. Aprofitant la seva versatilitat  ofereix un nou i variat repertori on temes com " Cantares" o "País petit" es barregen entre altres amb  "Vestida de nit", " Mare vull ser pescador"...  i "Aigua de Flors" tema propi que dóna nom al cd. I tot plegat embolcallat amb unes sonoritats, unes instrumentacions  i una perspectiva particular. L' acompanyen Emilio Sánchez a la guitarra, Florenci Trullàs al violí, Ivó Oller a la trompeta, Pep Rius al contrabaix i Toni Gadea a la percussió.

 

 

"Memòries d'un país"

Un treball de textura íntima i, sovint, d'autèntica  nuesa que deixa al descobert el més essencial i profund de la música catalana 

contemporània                                                                   

 

 

"Compartim una llengua, una història, una cultura i una terra. Són sentiments que ens uneixen malgrat que tots puguem tenir diferents orígens, ideologies i sensibilitats. Però no s’entendria el vincle a un país sense la música. Quan una cançó esdevé un clàssic, tot i que al darrere hi ha un compositor i un intèrpret, passa a ser una part més del poble. I és que no s’entendria la història de cap poble sense una banda sonora pròpia. Gaudim de grans autors com els que formen part d’aquest disc. No cal que descobrim, ara, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Jaume Sisa, Joan Isaac o Ramon Muntaner però sí que fóra bo que els reconeguem la virtut i la generositat d’haver compartit amb tot un país les seves lletres i la seva música fins a convertir-la en popular. Ja no els pertany, són de tots, ens les hem fet nostres i les cantem fruit de la tradició oral perquè les hem sentit cantar als de casa, als avis, als pares, als germans grans i nosaltres, segur, les cantarem als nostres fills i les compartirem, com sempre ho hem fet, amb els nostres amics. És la banda sonora d’un país, és el bocí sentimental de la nostra història, és la riquesa d’una llengua amb música de fons que ens acompanya."

Qualsevol nit pot sortir el sol- Jaume Sisa

Arrels - Joan Crosas

Paraules d’amor- Joan Manuel Serrat

La plaça del diamant- Ramon Muntaner

Que volen aquesta gent?- Mª del Mar Bonet

El cant dels ocells- Tradicional

Els vells amants - Joan Manuel Serrat

Muntanyes del Canigó- Tradicional

Ningú no comprèn ningú-  Jaume Picas /La Trinca

Abril 74- Lluís Llach

A Margalida- Joan Isaac

Que tinguem sort- Lluís Llach

 

"Havaneres en femení"

L'havanera i el cant de taverna han anat evolucionant i en aquest procés ha esdevingut la proposta que ens ofereix la cantant Neus Mar. Una proposta innovadora i diferent amb la veu femenina com a protagonista que fa un pas endavant en el génere apostant per l'evolució. Neus Mar s'endinsa al món de l'havanera l'any 2008 de la mà de Càstor Pérez, i durant aquests anys s'ha fet un lloc en un món tradicionalment de formacions vocals majoritàriament masculines i també mixtes. En el seu camí ha treballat amb constància i dedicació arribant, el passat juliol, a la 49ª Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, on va oferir, ella i els seus músics una perspectiva diferent al que estem acostumats a escoltar del tradicional cant de taverna.

Neus Mar ens endinsa en un repertori de cançons d’amor i desamor, de pescadors, mariners i d’aigua salada. 

El repertori ens presenta ritmes habituals del cant de taverna que van des de l’havanera al bolero passant per valsets i balades, fent un viatge de Catalunya a Cuba passant per Argentina o Xile.

 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí