BAIX LLOBREGAT

 

Un capvespre d'estiu de l’any 1969, amb voluntat de televisar-se un festival des del Pati dels Tarongers (Generalitat de Catalunya), fou demanada la col·laboració d'una colla de dansaires, per tal que fessin una exhibició sardanista. Els dansaires van manifestar la necessitat imprescindible de comptar amb una cobla. No hi va haver manera de trobar-ne cap de disponible per aquella data i s'hagué de solucionar improvisant-ne una, amb el concurs d'uns experimentats instrumentistes, dels quals, gairebé la totalitat, pertanyien a la Banda de música de la Creu Roja. L'arriscada maniobra resultà perfecta. Aquells músics saberen sortir-se'n airosos, interpretant, només, "La meva saltirona" del mestre Josep Capell. 

      Els músics Tribó, Chacón, Piñeiro, Prat, Escoda, Font, Robert, Salada, Pujol, Lechuga i Castellnou després d'aquesta primera experiència van plantejar-se seriosament la formació     d'una cobla. 

     En Josep Castellnou va assumir-ne la direcció i va posar-li el nom que li va semblar més oportú, " La Principal de Collblanc" , per ser aquest un barri de  l'Hospitalet de Llobregat on vivia ell i la seva família, des del 1964.

     Al mes d'agost de 2004, durant la Festa Major de Sants, la Cobla La Principal de Collblanc canvia el seu nom pel de Cobla BAIX LLOBREGAT-Principal de Collblanc, aquest canvi de nom ha estat  com agraïment a totes les viles i pobles del Baix Llobregat com El Prat, Castelldefels, Esplugues, Gavà, Viladecans, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana, Sant Vicents dels Horts, Gelida, etc.

 

     Els fundadors d'aquesta nova Cobla han estat:

Contrabaix    Jordi Comas

Fiscorns         Lluís Gallen i Eliseo Gómez

Trombó         Manuel Martínez

Trompetes:   Joan Oliver i Jaume Esteve

Tenores         Lluís Girona i Jordi Carballido

Tibles           Paco Chapí i Joan Subiela

Flabiol          Santi Diago

 

    En la curta vida d'aquesta cobla voldríem destacar actuacions al marge de les del Baix Llobregat que ja hem esmentat: l'Aplec de Barcelona (Parc Guell), París (França), Sant Esteve (França), així com la participació continuada a les Festes Majors de Gràcia i Sants, ballades a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, a Badalona, a Martorelles, etc.

Preu: A convenir segons dia, mes o audicions a fer
Sardanes,oficis, aplecs, cercavilas etc….
 

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí