L'EMPORDANET

 

 L'Empordanet

 

PETITA PRESENTACIÓ DEL GRUP.

L'Empordanet hem encaminat els nostres passos en base a allò que hem après sobre tot de Càstor Pérez, que sempre va tenir el desig d'ensenyar tot el que va aprendre durant trenta anys d'experiència i contacte amb els antics cantaires de Calella de Palafrugell.

Representants d'una renovació generacional amb la vocació de cantar els repertoris que al llarg dels anys han esdevingut més tradicionals o bé aquelles cançons que corren el perill de quedar en l'oblit, ara mirem de reull al futur aprofitant l'adaptabilitat que ofereix la nova formació.

En Lluís Bofill, avui director de l'Empordanet, va ser co-fundador del grup Els Cremats l'any 1995, va participar més endavant amb el grup El Cafetó fins que s'incorpora al grup Duet l'any 2.001 per a reforçar la cobertura instrumental.

En Xavi Jonama (baríton) va ser coofundador del grup Àmfora l'any 1.995: Un duet de veus joves amb ganes de disfrutar de l'ambient engrescador de l'havanera fins a la fundació l'any 2003 del grup L'Empordanet fruit de l'unió del grupi Àmfora i el Duet on participava en Lluís.

Així, en el nostre repertori volem reflectir experiència i renovació generacional. Respecte per la tradició i desig d'innovació. Rigor i festa. Espontaneïtat i acurament. Instrumentació elaborada.

Només cal la presència de l'inspiració per arrodonir una trovada memorable.

Uns mots d'agraïment al qui ha estat fins al final, mestre, company i per sobre de tot... amic. Castor Pérez (1955-2010) ha aportat la seva experiència i ens ha deixat com a llegat gran part del seu coneixement, que esperem continuar difonent.
Per fer un repàs breu per la seva trajectòria, direm que s'inicia en del món de l'havanera l'any 1.972, formant part del grup Port-Bo històric. Del 76 al 93 és el director artístic d'aquest grup. A partir de l'any 1.995 forma el grup Duet, amb en Fonso Carreras. 

L'Empordanet ens acosta els tradicionals sons mariners

 

Perquè cantem havaneres?

- Perquè entenem la Música Tradicional com una manifestació de la nostra Cultura Popular.
- Perquè el Cant de taverna, com a exemple de música tradicional de format eminentment vocal amb poca cobertura instrumental, va acollir i va fer seu un nou gènere que ens va arribar de l'altra banda del mar: l'havanera.
- Perquè l'havanera és un nexe d'unió entre dues cultures germanes.
- Perquè ens considerem hereus culturals dels vells cantaires del litoral gironí.
- Perquè ens agrada cantar.

 

Finalitats

- Difondre una manera d'entendre el cant de taverna, de sentir la tradició, d'interpretar l'havanera.
- Investigar l'entorn i les característiques autòctones d'aquesta manifestació musical que forma part del nostre patrimoni cultural.
- Afavorir la renovació generacional Mirar de transmetre tot el que vàrem aprendre d'aquells vells cantaires. Revitalitzar-nos amb la innovació de la joventut.
- Gaudir tot cantant, que no és pas poc.

 

 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí